Blomkålsuppe med bacon
- Anders H Nilsen
- 18. jan. 2024
- 2 min lesing

Jeg er glad i supper. Det er digg, enkelt og passer både til hverdags og fest. Denne blomkålsuppen er verdt å prøve!
Dette trenger du (4 personer):
-blomkål 1 stk
-grønnsaksbuljong
-h-melk 1l
-fløte 3dl
-meierismør 1 liten pk
-bacon 1pk ferdig ternet bacon
-eple 2 stk
-sjalottløk 2 stk
-sitron 1stk
-salt/pepper (svart pepper på kvern)
Slik gjør du:
-start med å rense blomkålen, ta vare på det grønne
-lag til små blomkål "buketter" til å ha i suppen før servering, nok til 4 porsjoner
-kutt resten av blomkålen i grove biter
-det grønne fra blomkålen og stilken har du i en gryte, ha på grønnsakskraft og litt ekstra vann. Du trenger ca 5 dl kraft. Kok opp og la det trekke til du trenger den
-i en annen gryte freser du sjalottløk, ett eple kuttet i biter, halvparten av baconet og blomkålen kuttet i grove biter (IKKE bukettene du skal ha i suppen til slutt) i litt olje. Pass på varmen, du vil ikke ha bruning på grønnsakene
-slå deretter på kraften, gjerne gjennom en sil, så den er klar og fin
-la koke til blomkålen begynner å bli mør og slå deretter på fløten og ca 6dl melk. Du kan justere med melk før servering om du syns suppen er for tykk
-la koke til blomkålen er helt mør, ha deretter i noen spiseskjeer smør
-kjør så suppen sammen med en stavmixer, evt i en blender
-juster suppens konsistens, og smak til med sitron, salt og kvernet svart pepper
-om du ønsker en helt "glatt" suppe siler du den gjennom en finmasket sil
-stek resten av baconet og blomkålbukettene i olje og smør, smak til med sitron og svart kvernet pepper, evt salt om nødvendig. Kutt det siste eplet i små terninger og bland i
-fordel blomkål, bacon og eple i fire egnede skåler og slå over rykende varm suppe. Har du litt god olivenolje og litt finhakket persille eller gressløk er det både visuelt fint og godt å strø over suppen
-server med godt brød og skikkelig smør
-Anders




Kommentarer