top of page

Blomkålsuppe med bacon

  • Forfatterens bilde: Anders H Nilsen
    Anders H Nilsen
  • 18. jan. 2024
  • 2 min lesing


ree

Jeg er glad i supper. Det er digg, enkelt og passer både til hverdags og fest. Denne blomkålsuppen er verdt å prøve!


Dette trenger du (4 personer):

-blomkål 1 stk

-grønnsaksbuljong

-h-melk 1l

-fløte 3dl

-meierismør 1 liten pk

-bacon 1pk ferdig ternet bacon

-eple 2 stk

-sjalottløk 2 stk

-sitron 1stk

-salt/pepper (svart pepper på kvern)


Slik gjør du:

-start med å rense blomkålen, ta vare på det grønne

-lag til små blomkål "buketter" til å ha i suppen før servering, nok til 4 porsjoner

-kutt resten av blomkålen i grove biter

-det grønne fra blomkålen og stilken har du i en gryte, ha på grønnsakskraft og litt ekstra vann. Du trenger ca 5 dl kraft. Kok opp og la det trekke til du trenger den

-i en annen gryte freser du sjalottløk, ett eple kuttet i biter, halvparten av baconet og blomkålen kuttet i grove biter (IKKE bukettene du skal ha i suppen til slutt) i litt olje. Pass på varmen, du vil ikke ha bruning på grønnsakene

-slå deretter på kraften, gjerne gjennom en sil, så den er klar og fin

-la koke til blomkålen begynner å bli mør og slå deretter på fløten og ca 6dl melk. Du kan justere med melk før servering om du syns suppen er for tykk

-la koke til blomkålen er helt mør, ha deretter i noen spiseskjeer smør

-kjør så suppen sammen med en stavmixer, evt i en blender

-juster suppens konsistens, og smak til med sitron, salt og kvernet svart pepper

-om du ønsker en helt "glatt" suppe siler du den gjennom en finmasket sil

-stek resten av baconet og blomkålbukettene i olje og smør, smak til med sitron og svart kvernet pepper, evt salt om nødvendig. Kutt det siste eplet i små terninger og bland i

-fordel blomkål, bacon og eple i fire egnede skåler og slå over rykende varm suppe. Har du litt god olivenolje og litt finhakket persille eller gressløk er det både visuelt fint og godt å strø over suppen

-server med godt brød og skikkelig smør


-Anders



 
 
 

Kommentarer


bottom of page