top of page
Anders- koker og skriver
Her vil jeg dele oppskrifter, tips, kanskje noen refleksjoner og mye mer.
Håper du finner både inspirasjon og glede i å lese!
​
Ønsker du å komme i kontakt med meg trykker du bare på knappen.
-Anders


Savnet etter bonden
En aldri så liten hyllest til verdens viktigste yrke...nemlig bonden. Foto: Grethe Øyeflaten (sykt flink fotograf) I følge min samboer...
Anders H Nilsen
14. feb. 20242 min lesing
Â
Â
Â


Potet og purreløkssuppe
Eller som franskmennene kaller den, "Vichyssoise". Godt er det uansett! Dette trenger du (4 pers): -1 stk purreløk -2 stk store poteter...
Anders H Nilsen
12. feb. 20241 min lesing
Â
Â
Â


Livet bak stjernene
Det er blitt fortalt mange historier, og skapt mange myter, om livet som kokk. Om hverdagen på et profesjonelt kjøkken. Arbeidet som...
Anders H Nilsen
10. feb. 20244 min lesing
Â
Â
Â


Et aldri så lite "slag" for spekematen...
Tar du en tur innom Wikipedia og skriver "spekemat" i søkefeltet, kan du blant annet lese dette; "Spekemat er en fellesbetegnelse for mat...
Anders H Nilsen
8. feb. 20243 min lesing
Â
Â
Â


Potetkaker, aka "lomper"
Potetkaker, eller som jeg liker å kalle dem "lomper", er en topp måte å bruke opp gårsdagens poteter. Og det er langt enklere enn man...
Anders H Nilsen
22. jan. 20241 min lesing
Â
Â
Â


Hva er det med Frankrike og mat, egentlig?
Selvfølgelig et spørsmål det sikkert er mange, og allerede gode, svar på. Fascinerende er det uansett. Denne posisjonen Frankrike og...
Anders H Nilsen
18. jan. 20244 min lesing
Â
Â
Â


Riskrem
Dette forbinder de fleste nok med jul. Jeg synes vi med fordel kan servere den oftere. Med en moderne vri blir det en ny opplevelse!...
Anders H Nilsen
18. jan. 20241 min lesing
Â
Â
Â


"Chips og dipp"
Det enkle er ofte det beste... Dette er noe av det beste jeg vet. Flatbrød og godt smør! Du kan spise det som snacks, som chips og dipp...
Anders H Nilsen
18. jan. 20241 min lesing
Â
Â
Â


Brunostkrem med sjokolade og mye digg
Denne desserten er kanskje ikke den enkleste, men den er vel verdt innsatsen. Du kan også "bare" lage brunostkremen og servere til fks,...
Anders H Nilsen
18. jan. 20242 min lesing
Â
Â
Â


Fiskesuppe
Enklere enn du kanskje tror! Dette trenger du (4 pers): - blåskjell 1 kg - fisk etter ønske, ca 750 gr - fiskekraft, ca 3 dl - hvitvin,...
Anders H Nilsen
18. jan. 20241 min lesing
Â
Â
Â


Gryte på høyrygg av storfe med syltet rødløk, grønn purreløksolje og potetkrem
Gryter passer både til hverdags og fest. Og det er langt enklere enn man kanskje skulle tro... Dette trenger du (4 pers): -høyrygg av...
Anders H Nilsen
18. jan. 20243 min lesing
Â
Â
Â


Mat, måltid og identitet...
Med årene har disse to begrepene blitt viktigere og viktigere for meg som kokk. På mange måter definerer de kokken jeg har blitt… Jeg...
Anders H Nilsen
18. jan. 20242 min lesing
Â
Â
Â


Sitron "curd"
Dette er noe av det diggeste som finnes! PÃ¥ is, som topping, som fyll i en sitronterte...Gi det en sjanse, og du blir ikke skuffet! Dette...
Anders H Nilsen
18. jan. 20241 min lesing
Â
Â
Â


Identitet eller egentlig mest et kamuflert eksponeringsbehov?
Mye mulig tidenes mest uviktige refleksjon, men allikevel noe jeg får endel spørsmål om... Hvorfor har nesten "alle" kokker så mange...
Anders H Nilsen
18. jan. 20243 min lesing
Â
Â
Â


Skalldyr "bisque"
Dette er omtrent så fransk som det får blitt! Og herregud så godt! "Bisque" betyr kremet suppe laget på en puree. Det kan være en...
Anders H Nilsen
18. jan. 20241 min lesing
Â
Â
Â


Jeg fikk en sjangse og tok den...
Som ung kokkespire fikk jeg en sjanse jeg valgte å ta. Det valget har jeg aldri angret på… Jeg fikk muligheten til å reise til Frankrike....
Anders H Nilsen
18. jan. 20244 min lesing
Â
Â
Â


Blomkålsuppe med bacon
Jeg er glad i supper. Det er digg, enkelt og passer både til hverdags og fest. Denne blomkålsuppen er verdt å prøve! Dette trenger du (4...
Anders H Nilsen
18. jan. 20242 min lesing
Â
Â
Â


En bærekraftig fremtid
Er det noe jeg brenner for, så er det formidling av matglede og faget mitt. Det å inspirere dagens ungdom til å se på matfag som et reelt...
Anders H Nilsen
18. jan. 20244 min lesing
Â
Â
Â
bottom of page
