Brunostkrem med sjokolade og mye digg
- Anders H Nilsen
- 18. jan. 2024
- 2 min lesing

Denne desserten er kanskje ikke den enkleste, men den er vel verdt innsatsen. Du kan også "bare" lage brunostkremen og servere til fks, sveler eller vafler. Superdigg!
Brunostkrem
Dette trenger du (4 pers):
-mørk sjokolade, 2 pl à 150 gr
-brunost, etter smak (jeg bruker ca 200gr)
-vaniljestang, 1 stk
-fløte, 3 dl
-sukker, 75 gr
-gelatin, 3 plater (små)
-smør, 2 terninger (str teskje)
Slik gjør du:
-legg gelatinplatene i kaldt vann, viktig at de er godt dekket
-lag lys karamell av sukker og litt vann, slå på fløte og ha i innmaten (frøene) til vaniljestangen og selve vaniljestangen, la koke rolig i ca 5 min
-trekk av platen og rør inn sjokoladen og brunosten, rør til alt er godt blandet og du har en jevn krem
-hold kremen varm nok til at du så kan smelte inn smøret og gelatinplatene
-sil i egnet beholder og sett kaldt
Karamellisert hvit sjokolade
Dette trenger du:
-hvit sjokolade, 1 pl
Slik gjør du:
-sett ovnen på 150 grader
-knekk opp i ruter og ha i en skål (som tåler mikrobølgeovn)
-smelt sjokoladen mens du passer på (må ikke stå for lenge)
-spre sjokoladen på bakepapir så tynt du klarer, bruk en stekespade e.l
-stek i ovnen til lysebrun, ca 6 min
-la kjøle ned og knekk opp flak i ønsket størrelse
-PS! Husk å smake litt...;)
Salt karamell saus
Dette trenger du:
-sukker, 200 gr
-fløte, 3 dl
-smør, 50 gr
-vaniljestang, 1 stk
-maldon salt, etter smak
Slik gjør du:
-lag karamell i egnet kjele, jo brunere karamell jo bitrere saus
-ha på fløten (viktig å være forsiktig, det koker veldig!)
-ha i innmaten fra vaniljestangen og selve stangen, rør godt
-la koke i ca 5 min, trekk av varmen og rør inn smøret og smak til med salt
-sil og kjøl ned til bruk
Pynt til desserten:
-noen ferske blåbær
-mørk sjokolade (fordel om du putter den i fryseren)
-en bit brunost (fordel om du putter den i fryseren)
-noen fine buketter mynte
-egnet kjeks, fks cookies eller lignende
Før du serverer:
-ha brunostkremen i en sprøytepose
-fordel i midten av egnede skåler
-ha på (og gjerne rundt) passelig mengde karamellsaus
-strø over noen fine blåbær
-knekk flak av den karamelliserte hvite sjokoladen og stikk inn litt "her og der"
-det samme med noen biter av kjeksen
-mynte der den kommer til sin rett
-til slutt rasper du (helst med microplane rivjern) over brunost og mørk sjokolade
Lover deg, dødsdigg!
-Anders




Kommentarer