top of page

Potet og purreløkssuppe

  • Forfatterens bilde: Anders H Nilsen
    Anders H Nilsen
  • 12. feb. 2024
  • 1 min lesing



Eller som franskmennene kaller den, "Vichyssoise". Godt er det uansett!


Dette trenger du (4 pers):



-1 stk purreløk

-2 stk store poteter

-1 bnt timian

-3 dl eplejuice (evt tørr hvitvin)

-3 dl kraft, grønnsaks- eller kyllingkraft

-3 dl kremfløte

-1 ss smør

-salt, pepper, sitron

-1 ss matolje


Slik gjør du:


-skrell potetene og vask purreløken (det hvite)

-skjær grønnsakene i passelige biter

-fres grønnsakene "blanke" (altså ingen bruning) i litt olje sammen med noen kvaster timian

-ha på eplejuicen og la småkoke i ca 10 min

-ha på kraften og kok til potetene er nesten møre

-ha nå på fløten og la koke til potetene er møre, ha da i smøret

-kjør suppen glatt med en stavmikser

-smak til med salt, pepper og sitronjuice





Denne suppen smaker fantastisk som den er med litt godt brød og smør. Ønsker du å "piffe" den opp litt kan du blande grønnkål, eplebiter og vårløk, og smake det til med olivenolje, salt, pepper og sitron.

Syns du suppen blir for "grønn", bland gjerne i litt spekeskinke eller fenalår!




Alle bilder: Front film


Vel bekomme!


-Anders

 
 
 

Comentários


bottom of page