Potet og purreløkssuppe
- Anders H Nilsen
- 12. feb. 2024
- 1 min lesing

Eller som franskmennene kaller den, "Vichyssoise". Godt er det uansett!
Dette trenger du (4 pers):

-1 stk purreløk
-2 stk store poteter
-1 bnt timian
-3 dl eplejuice (evt tørr hvitvin)
-3 dl kraft, grønnsaks- eller kyllingkraft
-3 dl kremfløte
-1 ss smør
-salt, pepper, sitron
-1 ss matolje
Slik gjør du:
-skrell potetene og vask purreløken (det hvite)
-skjær grønnsakene i passelige biter
-fres grønnsakene "blanke" (altså ingen bruning) i litt olje sammen med noen kvaster timian
-ha på eplejuicen og la småkoke i ca 10 min
-ha på kraften og kok til potetene er nesten møre
-ha nå på fløten og la koke til potetene er møre, ha da i smøret
-kjør suppen glatt med en stavmikser
-smak til med salt, pepper og sitronjuice

Denne suppen smaker fantastisk som den er med litt godt brød og smør. Ønsker du å "piffe" den opp litt kan du blande grønnkål, eplebiter og vårløk, og smake det til med olivenolje, salt, pepper og sitron.
Syns du suppen blir for "grønn", bland gjerne i litt spekeskinke eller fenalår!

Alle bilder: Front film
Vel bekomme!
-Anders
Comentários