top of page

Sitron "curd"

  • Forfatterens bilde: Anders H Nilsen
    Anders H Nilsen
  • 18. jan. 2024
  • 1 min lesing


ree

Dette er noe av det diggeste som finnes! På is, som topping, som fyll i en sitronterte...Gi det en sjanse, og du blir ikke skuffet!


Dette trenger du:

-sitronjuice, 50 gr

-eggeplomme, 50gr

-sukker, 40 gr

-smør, 100 gr

-gelatin, 1pl


Slik gjør du:

-kok opp en kjele med vann

-bløtlegg gelatinplaten i vann, dekk godt

-ha sitronjuice, eggeplomme og sukker i en bolle som passer over gryten med vann

-visp godt til du får en luftig og litt tykk krem

-bruk hånden og press gelatinplaten fri for mest mulig vann, rør inn i kremen

-trekk av varmen og rør inn smøret i terninger, og kjøl ned i egnet beholder

-når kremen er kald er det bare å nyte!:)


Tips!

Kremen holder seg godt i kjøleskapet i gode 2 uker. Ønsker du å prøve andre smaker, fks appelsin, lime, mandarin etc bytter du bare ut sitronjuicen og gjør ellers akkurat det samme. Juster gjerne sukkerinnholdet litt om du vil prøve med limejuice. Godt er det uansett!


-Anders

 
 
 

Kommentarer


bottom of page