Fiskesuppe
- Anders H Nilsen
- 18. jan. 2024
- 1 min lesing

Enklere enn du kanskje tror!
Dette trenger du (4 pers):
- blåskjell 1 kg
- fisk etter ønske, ca 750 gr
- fiskekraft, ca 3 dl
- hvitvin, ca 1 gl
- fløte, 7 dl
- skikkelig smør, 1 pk
- sjalottløk, 2 stk- purreløk, 1 stk- gulrot, 5 stk- fennikel, 1 stk- agurk, 1 stk- dill, 1 bnt
- sitron, 1 stk
- salt/pepper
Slik gjør du:
- vask blåskjellene, kast evt ødelagte skjell
- skrell og kutt sjalottløk, 1 gulrot, halve purren og ca halve fennikkelen
- stek dette "blankt" (ikke farge) i olje, ha i blåskjellene og la de frese litt
- slå på hvitvin, la koke ca 4 min, ha så på fiskekraften
- når blåskjellene er åpne tar du platen av varmen og siler kraften over i en ny kjele (må være stor nok)
- ta vare på blåskjellene
- kok opp kraften og la koke inn til ca halv mengde
- ha på fløten og så mye smør du føler for
- la koke til ønsket konsistens, du kan evt jevne med maizena
- smak til med salt, pepper, sitron (sitron fremhever smak, ikke vær redd for å bruke den!)
- rens blåskjellene, kutt fisken i passelige biter, gjør klare grønnsakene til servering
- ha alt i suppen, og la trekke til ferdig
- smak til og server i egnede skåler/tallerkener
- pynt med litt dill, og evt grønn dillolje om du har
- server gjerne med godt brød og smør
- bon appetitt!;)
-Anders
Comments