top of page

Fiskesuppe

  • Forfatterens bilde: Anders H Nilsen
    Anders H Nilsen
  • 18. jan. 2024
  • 1 min lesing



Enklere enn du kanskje tror!


Dette trenger du (4 pers):

- blåskjell 1 kg

- fisk etter ønske, ca 750 gr

- fiskekraft, ca 3 dl

- hvitvin, ca 1 gl

- fløte, 7 dl

- skikkelig smør, 1 pk

- sjalottløk, 2 stk- purreløk, 1 stk- gulrot, 5 stk- fennikel, 1 stk- agurk, 1 stk- dill, 1 bnt

- sitron, 1 stk

- salt/pepper​


Slik gjør du:

- vask blåskjellene, kast evt ødelagte skjell

- skrell og kutt sjalottløk, 1 gulrot, halve purren og ca halve fennikkelen

- stek dette "blankt" (ikke farge) i olje, ha i blåskjellene og la de frese litt

- slå på hvitvin, la koke ca 4 min, ha så på fiskekraften

- når blåskjellene er åpne tar du platen av varmen og siler kraften over i en ny kjele (må være stor nok)

- ta vare på blåskjellene

- kok opp kraften og la koke inn til ca halv mengde

- ha på fløten og så mye smør du føler for

- la koke til ønsket konsistens, du kan evt jevne med maizena

- smak til med salt, pepper, sitron (sitron fremhever smak, ikke vær redd for å bruke den!)

- rens blåskjellene, kutt fisken i passelige biter, gjør klare grønnsakene til servering

- ha alt i suppen, og la trekke til ferdig

- smak til og server i egnede skåler/tallerkener

- pynt med litt dill, og evt grønn dillolje om du har

- server gjerne med godt brød og smør

- bon appetitt!;)


-Anders



 
 
 

Comments


bottom of page