top of page

Riskrem

  • Forfatterens bilde: Anders H Nilsen
    Anders H Nilsen
  • 18. jan. 2024
  • 1 min lesing


ree

Dette forbinder de fleste nok med jul. Jeg synes vi med fordel kan servere den oftere. Med en moderne vri blir det en ny opplevelse!


Riskrem


Dette trenger du:

-grøtris, 2 dl

-vann, 4 dl

-H-melk, 1 l

-vaniljestang, 1 stk

-salt, 1 klype

-kremfløte, 3 dl

-sukker, etter smak (ca 2 dl)



Slik gjør du:

-kok opp vann og ha i grøtrisen, la koke til vannet er nesten borte (ca 10 min)

-ha på H-melk, frøene fra vaniljestangen og selve vaniljestangen, rør godt

-la småkoke i ca 1 time, rør ofte

-grøten er ferdig når risen er godt kokt, og konsistensen er tykk og kremet

-kjøl ned grøten (Ps! Det er nok grøt til at du og ungene kan soise litt!:))

-når grøten er nedkjølt lager du riskremen

-pisk kremfløten med sukker, du ønsker en lett og luftig krem så ikke pisk den for lenge!

-ha ca 4 gode øser grøt i en bolle, og vend inn kremen med en slikkepott.

-smak evt til med mer sødme (bruk da evt melis, så slipper du knasing fra sukkeret)

-nå er riskremen klar til servering. Med denne desserten vil både du og dine gjester bli imponert!;)


Tips!

De fleste av oss forbinder nok riskrem med "rød saus". Jeg synes vi med fordel kan leke litt med den! Server den gjerne med sitron "curd", søtt og syrlig er som kjent en digg kombo! Appelsinmarmelade er også et stalltips! Nå når vi går mot lysere tider og rabarbraen er like (litt ønsketenkning...) om hjørnet er det absolutt en god ide å srvere riskrem med rabarbrakompott! Strø gjerne over litt knust kjeks eller nøttekrokan! Megadigg!


-Anders

 
 
 

Kommentarer


bottom of page