top of page

Potetkaker, aka "lomper"

  • Forfatterens bilde: Anders H Nilsen
    Anders H Nilsen
  • 22. jan. 2024
  • 1 min lesing


ree

Potetkaker, eller som jeg liker å kalle dem "lomper", er en topp måte å bruke opp

gårsdagens poteter. Og det er langt enklere enn man kanskje skulle tro. Ta med ungene, mos litt poteter og kna inn litt mel og salt. Verre er det faktisk ikke. Resultatet er iallefall verdt oppvasken!


Dette trenger du (ca) til 4 fine potetkaker


-5 stk melne poteter

-ca 4 dl hvetemel

-litt salt


Slik gjør du:


-potetene er best å koke dagen før, og la de kjøle seg ned med skallet på

-skrell de kalde potetene og mos med en gaffel

-bland i mel og salt, litt og litt mel til du får en deig som ikke kleber

-del deigen i passelige emner og kjevl ut i til fine "lomper" (her er det fint å bruke litt mel

om deigen er litt klissete)

-stek "lompene" på en god og varm takke. De er ferdige når de er tørre og fine med brune "prikker"

-kjøl ned mellom to kjøkkenhåndklær


"Lomper" passer godt til både salt og søtt. Smør dem gjerne med kremost og fenalår, eller smør og sirup. Godt er det, begge deler!

Ønsker du litt grovere lomper kan du fint prøve deg frem med å bytte ut litt av hvetemelet med annet mel.


-Anders

 
 
 

Kommentarer


bottom of page